Transport Întrebări

Dacă expedierea dumneavoastră nu a sosit la timp, sau dacă aveţi întrebări referitoare la livrare vă rugăm să contactaţi Centrul UPS Creanţe direct: 1-800-PICK-UPS (1-800-742-5877) sau www.ups.com. Toate produsele conţin o garanţie completă producători, cu excepţia cazurilor descrise.

Noastre de returnare / politica de rambursare

Toate produsele conţin o garanţie completă producători, cu excepţia cazurilor descrise. Garanţie vă protejează împotriva oricărei şi toate defectele, inclusiv orice daune suferite prin intermediul transporturilor maritime. Dacă produsul nu funcţionează aşa cum este descris sau ajunge deteriorat, ai 15 de zile pentru a iniţia o cerere de returnare şi un număr RMA (detaliate în întoarcerea noastră procedură de mai jos). Noi nu acceptăm întoarce pentru orice motiv, altul decât un produs defect sau deteriorat. În cazul în care produsul este defect sau deteriorat, vom schimba poziţia la nici un cost pentru tine. Vom emite o rambursare numai în cazul în care elementul este din stoc. Vă rugăm să sunaţi sau e-mail-ne dacă aveţi întrebări suplimentare înainte de cumpărare orice articol. Vă mulţumim pentru înţelegere şi cooperare.

Refuzul pachet de politici

În cazul în care produsul este returnat de UPS pentru a depozitul nostru ne va credita cantitatea de produs. Cu toate acestea, se va percepe clientului costul de transport maritim de returnare. Acest cost va fi explicat la tine, atunci când vă anunţa serviciul clienţi a unui pachet de negat, sau UPS pentru a ne întoarce un pachet refuzat fără preaviz. Clientul este responsabil pentru toate taxele de returnare pentru un pachet refuzat sau de retur la expeditor.

Procedura noastra de returnare

Dacă aveţi nevoie de un schimb (din cauza unui defect sau deteriorat va rugam sa produs), contactaţi departamentul nostru de customer service (info@manufacturersclearance.com) în termen de 15 zile de la data livrării. Noi vă va emite un număr RMA şi calendarul de o camioneta nu-cost, prin intermediul nostru expeditorului. Noi nu acceptăm întoarce pentru orice motiv, altul decât un produs defect sau deteriorat. Element TREBUIE să fie în ambalajul original / cutie, cu conţinutul ALL ambalajul original pentru a fi eligibil pentru un schimb. Trebuie să aveţi un număr RMA (eliberat de către producătorii de gabarit) înainte de expediere a produsului înapoi la noi pentru reparaţii de garanţie sau înlocuire.

Customer Service 310-427-7689


Flags of the world
Join our mailing list for more great savings and special offers!
© 2010 Manufacturers Clearance. All Rights Reserved.
USABritainSwedenSpainSloveniaSlovakiaRomaniaPortugalPolandNorwayNew ZealandNetherlandsMaltaLuxembourgLithuaniaLatviaItalyIrelandHungaryGreeceGermanyFranceFinlandEstoniaDenmarkCzech RepublicCyprusCanadaBulgariaBelgiumAustriaAustralia